SSL is verplicht voor onder andere online bankieren en afrekenen. Wanneer je een webwinkel hebt, dienen de pagina’s waarop wordt afgerekend altijd voorzien te zijn van het SSL-protocol.

Het beveiligen geldt niet alleen voor bankieren en betalen, maar voor elke situatie waarin een bezoeker persoonlijke gegevens achterlaat. Dus bijvoorbeeld ook voor een pagina met een contactformulier.

Wanneer je de melding in Google Chrome of Firefox ziet die aangeeft dat je website ‘niet veilig’ is betekent dat meestal dat je website een invul formulier bevat en dat de verbinding niet versleuteld is met een SSL-certificaat.

Maak van je website een versleutelde website door op je hosting een ecrypted certificaat aan te maken. Dit is een stukje code op je website dat aangeeft dat je een legitiem bedrijf bent en dat de gegevensuitwisseling wordt versleuteld. Je domeinnaam krijgt dan als voorvoeging https// ipv http en er verschijnt een slotje voor de URL welke aangeeft dat de site beveiligd is.

Ook al verzamelt je website geen persoonlijke informatie, is het toch verstandig om je website te versleutelen. Google geeft in de ranking versleutelde sites voorrang boven niet-versleutelde websites. Zie: Google is now using HTTPS as a ranking signal.